Desmuntaran part de la graderia de l'amfiteatre

 

Feia mesos que l'opció estava damunt la taula i, finalment, les pluges dels darrers dies han fet que l'Ajuntament de Tarragona hagi pres la decisió de desmuntar parcialment la graderia de l'amfiteatre reconstruïda als anys setanta del segle passat.

Es tracta de la part més elevada d'aquesta, una petita part de tota la graderia recuperada al damunt de les restes originals i que ja fa anys que es troba apuntalada per una bastida de grans dimensions.

DESMUNTATGE PARCIAL

L'origen de la possibilitat d'esfondrament es troba en la gran esquerda que presenta el mur que reforça la graderia, i que amb el pas del temps s'ha anat agreujant. Ho ha fet especialment amb l'entrada d'aigua que s'ha dut a terme en les darreres setmanes. Un desmuntatge que es farà de manera progressiva fins que es garanteixi la seguretat de l'estructura.

Més enllà de l'actuació d'urgència, el consistori ja treballa a garantir el futur del monument. És per això que els pressupostos de l'any vinent inclouran una partida per al monitoratge del mateix i començar l'elaboració del pla director que ha de regir la seva conservació.

SENSE AFECTACIÓ A LES VISITES

Una actuació que començarà aquesta mateixa setmana i que es preveu es pugui allargar fins a dos mesos, amb un pressupost de 350.000 euros que sortiran d'un modificatiu de crèdit que aprovarà el ple extraordinari d'aquest divendres.

Mentre durin les tasques, la visita al monument no patirà cap afectació, ja que la part afectada ja no és visitable des de fa anys.