L'endemà de l'aiguat de Santa Tecla

 

L'històric aiguat de Santa Tecla de 1874 ha trobat successor aquest 2022. A diferència del de fa gairebé un segle i mig, en aquesta ocasió no s'han hagut de lamentar víctimes mortals, per sort; 'sort', precisament, ha estat una de les paraules més repetides durant el cap de setmana a Tarragona.

Potser el dia de la patrona es va quedar sense els actes que formen l'espina dorsal de la festa, però l'immens aiguat que va caure a la ciutat durant tota la tarda, amb 130 litres per metre quadrat, tan sols va deixar un riu Francolí a prop de desbordar-se i danys materials.

Uns desperfectes que va visitar en persona Pere Aragonès, president de la Generalitat, que es va reunir amb Pau Ricomà; de la mà de l'alcalde tarragoní, van visitar-los en primera persona. La ràpida resposta des de les institucions va ser clau per evitar mals majorsEl mateix alcalde va supervisar personalment com es desenvolupava l'aiguat sobre la ciutat.

ENSURT A L'ESCOLA EL MIRACLE

Un dels punts més complicats durant les intensíssimes pluges va ser al passatge del Sol. Part d'aquest carrer sense sortida es va esfondrar sobre un dels patis de l'escola El Miracle. El dia de Santa Tecla, però, els alumnes d'aquest centre, com els infants de la resta de la ciutat, feien festa; va ser, ben bé, un miracle.

L'esfondrament es va produir arran del trencament del col·lector d'aigua que hi havia just sota el passatge del Sol. Per cert, els veïns d'aquest carreró ja van poder tornar a casa seva aquest mateix cap de setmana.

RIUADA A LA VALL DE L'ARRABASSADA

La violència de l'aigua va ser molt important també a la Vall de l'Arrabassada que és, al cap i a la fi, un torrent natural: allà hi va fer cap tota l'aigua que baixava del Llorito, Terres Cavades o la Salut. El pont sota la Via Augusta es va convertir en un riu com mai s'havia vist. La força de la pluja va fer que s'aixequés bona part del paviment de la zona i que cotxes acabessin al mar. Els veïns demanen actuacions urgents per minimitzar els danys en futurs episodis.

CALA ROMANA I EL TENNIS TARRAGONA, ANEGATS

On també van acabar cotxes al mar va ser a Cala Romana. D'aquesta urbanització van arribar algunes de les imatges més impactants de l'aiguat: la riada va arrasar amb tot el que va trobar. A banda de vehicles, murs de pedra o contenidors. També les instal·lacions del Tennis Tarragona, que, de nou, per sort, el dia de Santa Tecla no tenien l'afluència habitual. La part més pròxima al mar del Tennis Tarragona ha patit menys conseqüències del temporal. El club espera tornar a la normalitat a finals d'octubre.

Ara bé, l'espai del Tennis Park ha quedat totalment inutilitzat: pistes de tennis, de pàdel, d'squash, el gimnàs, els vestidors o les oficines. Des del Tennis Tarragona apunten que encara es tardarà mesos a poder tornar a posar a punt aquesta part les seves instal·lacions. Aquesta ha estat una de les pitjors cares de l'aiguat de Santa Tecla del 2022.