Santa Tecla amb tanda de lluïment, però sense castells

La d'enguany ha estat una tanda de lluïment amb moltes novetats. Després de l'entrada a plaça de les autoritats locals, han fet la seva estrena oficial el Ball de Titans de Tarragona. Un element que s'incorpora, a partir d'enguany, al Seguici Popular i que s'ha recuperat després de dos segles desaparegut de la mà del Gremi de Marejants.

Una vintena de balladors i balladores emmascarats, repartits en quatre fileres de cinc, han interpretat aquesta dansa, amb nombroses referències a la mar.

Uns minuts més tard s'enfilava a l'escenari de la plaça de la Font el Ball de Gitanes que portava, entre mans, una altra de les novetats d'aquestes festes. Gitanos i gitanes han lluït un nou pal, modelat per l'escultora Àngels Cantos.

TITANS

I l'altra sorpresa de la tanda de lluïment de Santa Tecla ha arribat de la mà del Ball del Patatuf, l'únic element que compta amb una cançó pròpia amb lletra. És per això que les seves coordinadores l'han volgut adaptar i traduir a la llengua de signes catalana.

Els intèrprets han estat els seus balladors més grans i tot plegat ha comptat amb el vistiplau de la Comissió Assessora.

PATATUF SIGNES

El cel ha estat benevolent per al Seguici Popular, però no per al món casteller, que s'ha quedat sense diada de Santa Tecla. Durant la Tanda de Lluïment el temps ha resistit i no ha sigut fins al final que la pluja ha fet acte de presència.

Les primeres gotes han caigut durant els versots dels Diables. Una actuació crítica amb cançó inclosa.