Els apartaments turístics, disposats a treballar per una regulació pròpia a Tarragona

El sector dels apartaments turístics allarga la mà a l'Ajuntament de Tarragona de cara a elaborar una regulació pròpia per la ciutat. Aquesta tardor es podria produir el debat al voltant de la necessitat de desplegar la nova normativa.

L'Associació d'Apartaments Turístiques, de fet,  enceta una nova etapa amb presidència renovada i dins de l'Associació d'Hostaleria. 

TANTES PALCES D'APARTAMENTS COM DE CÀMPINGS

Els representants dels propietaris d'aquests habitatges veuen amb bons ulls que s'ordeni el mercat, si bé no perceben un problema de saturació a la ciutat i, d'altra banda, remarquen que els pisos il·legals ja són residuals. En qualsevol cas, es presenten com un interlocutor vàlid per treballar la normativa.

Els apartaments turístics volen marcar múscul i posar en valor la seva oferta. El Patronat de Turisme n'ha recollit el guant i destaquen que, justament, aquests habitatges s'equiparen en nombre de places als càmpings de la ciutat i no s'han tingut prou en compte.

Aquest agost, per exemple, els apartaments han sumat més de 10.000 pernoctacions. I no tot és turisme, sobretot més enllà de l'estiu, un alt percentatge de l'ocupació, diuen, és de llargues estades, per exemple de persones que passen mig any a Tarragona per motius de feina.

Des de l'Associació d'Apartaments creuen que aquest és un camp que cal explotar més perquè existeix la demanda. En el cas turístic, també pensen que hi ha marge de creixement.