Tarragona torna a vibrar amb la Baixada de l'Àliga

Puntual a la seva cita, just a la mitjanit, l'Àliga treia el cap al capdamunt de les escales de la Catedral i feia desfermar l'eufòria dels milers de persones que l'esperaven, algunes des de feia hores, a la plaça de les Cols. La Baixada de l'Àliga va tornar i ho va fer, com sempre, fent ballar i saltar tarragonins i visitants al llarg del recorregut fins a la plaça de la Font.

Darrere de l'Àliga, els Gegants Vells, amb ensurt inclòs en una molt relliscosa plaça de les Cols, la Mulassa, el Lleó, els Chargrossos i els Embraçats van anar sumant-se a la festa al ritme inconfusible de l'Amparito Roca que repetien sense parar les txarangues i les bandes que els acompanyaven.

Una festa multitudinària, però sense les aglomeracions d'altres anys en què l'esdeveniment es duu a terme en cap de setmana i sense cap incident remarcable. Per a ajudar a evitar-ho, l'Ajuntament va estrenar un servei de megafonia que informava els assistents, molts novells després de tres anys sense festa, dels consells per a fer un acte el més segur possible.

Tot per aconseguir que els diferents elements arribessin tocades ja les tres de la matinada al balcó de l'Ajuntament, amb l'aturada tradicional prèvia per agafar forces a la plaça del Rei inclosa.