El Barça guanya a Tarragona la Lliga Catalana ACB

La Lliga Catalana ACB és del Barça i ho és al Palau d'Esports de Tarragona. De res va servir el bon inici de la Penya, nou punts amunt, perquè el Barça va ser imparable des de poc abans del descans.

El talent ofensiu de Birgander, Ellenson i Tomic no va ser suficient per frenar la consistència dels de Sarunas Jasikevicius, amb cinc jugadors signant dobles dígits anotadors.

Els badalonins no van deixar de creure-hi per gairebé igualar l'electrònic en instants fugaços del tercer I del quart període. Però el Barça va ser millor (82-92), malgrat els inconvenients d'un estiu en què la majoria de jugadors han disputat l'Eurobasket.

LLIGA CATALANA 22 SETEMBRE 2022

Nicolás Laprovitola va ser nomenat jugador més destacat de la final i el delegat culer, que deixa la primera plantilla, va aixecar el trofeu que acredita l'equip com a campió de la Lliga Catalana per primera vegada en tres anys.

El Joventut, per la seva banda, no es corona com a millor equip del país des del 2008 i haurà d'esperar a l'any vinent per intentar-ho de nou. Malgrat tot, el rendiment ha estat notable, especialment durant el darrer tram de duel contra el Manresa a semifinals i en l'arrencada contra el mateix Barça.

I és que Tarragona ha sigut el banc de proves per als quatre grans conjunts catalans, els únics que militen a la Lliga ACB. La demarcació de Tarragona és l'única que no ha disposat mai de presència a la màxima categoria del bàsquet estatal.