La Baixada de l'Àliga més multitudinària i a vista d'ocell a TAC12

El rellotge marca dos quarts de deu del matí quan gairebé tots els portants de l’Àliga de Tarragona es reuneixen a la plaça del Fòrum per esmorzar. Serà un dia llarg i toca agafar forces.

Seran 19 els aliguers que enguany protagonitzaran una de les estampes més emblemàtiques de les festes de Santa Tecla: la Baixada del dia 21. Entre ells, hi ha dues noves incorporacions: el Sergi i el Magí.

La Baixada de l’Àliga arrencarà a mitjanit a les escales de la Catedral, tot i que la festa començarà mitja hora abans a TAC12. I, és que la Televisió Pública del Camp de Tarragona tornarà a desplegar tots els seus recursos tècnics per narrar en directe aquest acte que, previsiblement, aplegarà més de 10.000 participants.

Per primera vegada s’ha instal·lat un servei de megafonia que recordarà als assistents les normes bàsiques de seguretat i altres consells per evitar incidents.

Com a novetat, aquells espectadors que optin per seguir l’esdeveniment a través de la petita pantalla veuran la Baixada com mai ho havien fet: a vista d’àliga. Tot plegat gràcies al dron que enguany incorpora aquesta casa per mostrar des de tots els angles una de les cites ineludibles de Santa Tecla.