L'adeu d'Aguilar obre una nova etapa al plenari

El canvi al capdavant del grup municipal d'En Comú Podem a Tarragona podria significar una nova relació de forces al plenari. Un cop coneguda la dimissió de Carla Aguilar, i la desaparició de les desavinences sorgides entre l'exportaveu dels comuns i l'equip de govern, arran sobretot de la seva sortida de l'executiu l'estiu passat, ara es podria obrir una nova etapa.

Des del govern lamenten la dimissió d'Aguilar a causa dels seus problemes personals i li desitgen una recuperació ràpida. També manifesten que la nova direcció de l'espai dels comuns té la porta oberta a negociar aspectes claus per a la ciutat amb l'executiu.

Una possibilitat que des de Tarragona en Comú no descarten, però que condicionen a la reestructuració interna que ara mateix s'està duent a terme a la formació, comandada per una junta gestora a l'espera de triar una nova executiva després de l'estiu.

NEGUEN LES ACUSACIONS D'ASSETJAMENT

Des del partit també han valorat aquest dijous la dimissió d'Aguilar, manifestant que l'exportaveu del grup municipal ha estat coherent amb la seva situació després de l'expulsió del partit. Ho han contraposat, per exemple, amb la posició presa ara fa un any per Herman Pinedo, qui no va dimitir i continua a l'equip de govern com a noadscrit. També han negat que hagi existit un cas d'assetjament cap a l'exportaveu.

I des d'on també han donat suport a Aguilar ha estat des del PSC, que ha volgut fer una reflexió al voltant de les pressions polítiques i personals que es donen a les diferents formacions. Sobre un possible acostament amb els comuns, esperen mantenir la bona sintonia que diuen han tingut fins ara.

La renúncia d'Aguilar es farà efectiva al plenari d'aquest mateix divendres.