El refugi antiaeri del Museu Bíblic ampliarà el seu espai visitable

Durant la Guerra Civil centenars de persones es van veure obligades a baixar aquestes escales per a refugiar-se dels bombardejos de l'aviació italiana sobre la ciutat de Tarragona. És el refugi antiaeri situat sota de l'edifici del Museu Bíblic, del que ja es pot visitar la primera planta i ara es treballarà per obrir a la ciutadania la segona i posterior en el temps.

ACORD AMB L'AJUNTAMENT

Serà gràcies al conveni que signaran l'ajuntament tarragoní i el museu propietat de l'Arquebisbat. Aquest vehicularà una subvenció de 18.000 euros que aprovarà aquest mateix divendres el plenari mitjançant un modificatiu de crèdit. Una aportació que permetrà consolidar l'espai i electrificar-lo per fer visitable una estructura única en la seva tipologia per l'aprofitament de construccions anteriors.

Des del consistori tarragoní destaquen la importància en referència a la memòria històrica que han de tenir espais com aquest, sobretot de cara a les noves generacions. El refugi del Museu Bíblic és un dels dos visitables que hi ha ara mateix a la ciutat, a més del situat sota de l'edifici de l'Ajuntament.