Tarragona prepara una programació especial per Santa Tecla 700

Fotografia conjunta de tots els agents implicats de la commemoració dels 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla. Tarragona comença a escalfar motors amb una programació especial per aquesta celebració. El tret de sortida el donarà l'espectacle 'Setembre' el dia 12. És una actuació que inclourà una lectura contemporània de la figura de Santa Tecla, amb la representació de quatre actrius tarragonines com Agnès Busquets o Júlia Creus. Des del consistori tarragoní es busca que aquesta celebració serveixi per donar a conèixer la història de Tarragona.

Per ajudar a difondre el coneixement de la festa i de la història de l'arribada del braç des d'Armènia també s'ha preparat dos documentals, el llibre 'Operació Tecla' de Joan Carles Blanch i dansa de la companyia Imperfecta.

També hi haurà espai per retre homenatge al seguici popular, serà de la mà de la Mostra de Folklore viu que convidarà a Tarragona elements festius d'altres ciutats. Una selecció de més d'una vintena de figures de les principals festes majors de Catalunya. Dames i Vells també han preparat una activitat especial 'Rapers i vells' fruit del treball conjunt amb Fetitxe13.

ddr peça 2

Una commemoració dels 700 anys que coincideix amb la primera referència dels Gremis de Pagesos i de Marejants. Aprofitant l'avinentesa, aquests últims, presentaran la recuperació del Ball de Titans. D'altra banda, la professó del 23 de setembre també prendrà un aire màgic: el recorregut de la relíquia estarà ple de llum.

La Catedral de Tarragona serà l'encarregada d'acollir el concert de cloenda de la commemoració el 25 de setembre. S'hi interpretarà una peça musical de nova creació de Josep Vila dedicada a la patrona. Comptarà amb la veu de quatre cors, sumant un total de més de 150 persones i amb les veus solistes de Marta Mathéu i Roger Padullés. Les entrades ja es poden adquirir a entrades.tarragona.cat.

A més, tots els actes especials es podran veure en directe per TAC12, també es podran seguir des de la plataforma YouTube a través del canal Tot Tecla Tv.