En Comú i Podem tornaran a anar junts a les municipals

Tot i que a dia d'avui les relacions són simplement cordials, En Comú i Podem es tornaran a presentar plegats a Tarragona a les properes eleccions municipals. Hi ha tensió entre els dos grups després de la trencadissa que va provocar la votació dels pressupostos de Tarragona, però saben que s'han d'entendre per intentar tornar a treure representació al consistori.  regidora Carla Aguilar.

Les relacions són fredes, molt fredes. Sobretot després que al desembre s'escenifiqués les discrepàncies entre els dos partits a l'hora d'haver de decidir si s'havia de facilitar o no l'aprovació del pressupost a l'Ajuntament de Tarragona. Els comuns van votar que sí, i Podem que No, i aquí es va veure clarament la ruptura entre tots dos i la crisi dins mateix dels Comuns quan la portaveu a l'ajuntament, Carla Aguilar, va acabar votant que NO. Tot i aquest entremat, s'intentaran tornar a teixir sinergies i no es contempla anar per separat a les pròximes eleccions municipals del maig.

Hi ha un acord en l'àmbit català per fer llistes conjuntes i Tarragona no serà una excepció. Tot i això, des d'En Comú són conscients que s'haurà de tornar a parlar, i molt, amb Podem perquè tots dos es tornin a sentir còmodes en un mateix espai polític.



Està previst que la setmana vinent es formi la comissió gestora que ha de pilotar els canvis que cal fer en la nova etapa dels comuns a la ciutat de Tarragona. Haurà d'engegar tota la maquinària electoral, pactar amb Podem la llista i trobar un o una cap de llista que substitueixi la recentment expulsada Carla Aguilar.