La millor nota de la selectivitat a Tarragona: un 9,7

L’Aleix i l’Hugo són dos dels set estudiants que han tret la nota més alta de la selectivitat a la demarcació. Aquests joves tarragonins han superat les proves d’accés a la universitat amb una nota mitjana de 9,70. Per demarcacions, a Barcelona s’han registrat dos deus i a Girona i Lleida un 9,9 respectivament. Així, la nostra s’ha quedat a la cua del rànquing, a tres dècimes de l’excel·lent absolut.

L’Aleix s’ha format a La Salle Tarragona i malgrat que confiava treure bons resultats, no s’esperava ser un dels estudiants amb més bona nota de tot el territori. Al darrere d’aquest èxit, diu, constància i treball.

Per la seva banda, l’Hugo ha cursat batxillerat al Martí i Franquès. Confessa que els últims dos anys han estat intensos, tot i que el resultat ha valgut la pena.

Tant l’un com l’altre tenen força clar per on passa el seu futur acadèmic. L’Aleix marxarà a Barcelona per estudiar Ciències i Enginyeria de Dades a la Universitat Politècnica de Catalunya. L’Hugo, en canvi, encara no té decidit el centre, però vol apostar per la carrera de FísicaAixò serà al setembre, però de moment ambdós volen aprofitar l’estiu per recarregar energies.

Com ells, un 97% dels estudiants catalans que es van presentar el passat juny a les PAU les han superat. Concretament, a Tarragona, han aprovat poc més de 3.000 dels 3.700 estudiants que s’hi van presentar, ara fa tres setmanes. La nota mitjana de la demarcació és de 6,8, un notable, mentre que la d’accés a la universitat, calculada amb l’expedient de batxillerat, s’enfila fins al 7,3.