El rànquing del Concurs comptarà castells d'abans i després de la pandèmia

Una de les principals incògnites del retorn del Concurs de Castells després d'haver ajornat l'edició del 2020 era conèixer quin seria el mètode per calcular la classificació de les colles per al certamen. L'organització finalment ha optat per mantenir la data d'inici ja contemplada per al Concurs de 2020, l'1 de setembre del 2019 i comptar totes les actuacions que es realitzin fins al 31 d'agost d'aquest 2022, data final habitual en tots els concursos.

DE SANTA ÚRSULA 2019 A SANT FÈLIX 2022

D'aquesta manera comptaran les grans actuacions del final del 2019, amb la llegendària diada de Sant Úrsula entre elles, les de la represa de finals de 2021, amb tan sols un castell de nou pisos per exemple, i les que es puguin dur a terme enguany fins a la diada de Sant Fèlix. Una opció que des de la direcció del Concurs han qualificat de la més justa.

LES ENTRADES, EL 27 DE JULIOL

Una edició que tornarà a comptar amb les tres diades tradicionals. Seran el 25 de setembre a Torredembarra i l'1 i el 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça. Les entrades per aquests dos darrers dies sortiran a la venda el pròxim 27 de juliol. Des de l'Ajuntament de Tarragona destaquen el retrobament casteller que ha de suposar.

SENSE CANVIS A LES PUNTUACIONS

Pel que fa a les puntuacions dels castells, la Comissió Assessora ha decidit no canviar les previstes per al 2020, amb els castells de 10 pisos més valorats que els sense folre. Tampoc no variarà la quantia de la taula de premis.