El Col·legi de l'Advocacia analitza l'impacte dels avanços tecnològics

El Col·legi de l'Advocacia de Tarragona ha acollit una jornada sobre les relacions laborals enfocada a analitzar diversos aspectes legals relacionats amb l'impacte dels avanços tecnològics.

La trobada ha servit per parlar de teletreball, de les noves tecnologies en la conciliació familiar o valorar els efectes d'algoritmes en la distribució de la feina en àmbits com el del repartiment a través de plataformes digitals.

El món penal és un dels que més endarrerit va pel que fa a digitalització i des del 2017 que s'hauria d'haver implantat l'expedient electrònic. La intenció de la Generalitat és acabar amb el paper abans del 2024 gràcies als Next Generation.

Jornada colegi advocats 2022

Una de les ponents de més pes de les jornades ha estat Rosa Maria Virolés, magistrada del Tribunal Suprem. La jutgessa ha destacat la feina incansable dels jutges durant la pandèmia, un període durant el qual han destacat els casos relacionats amb els ERTO.

Alguns dels altres noms que han passat per les conferències de les jornades han estat la directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar Espanya; o la també magistrada del Tribunal Suprem, María Luisa Segoviano.