Maria José Osuna, nova fiscal en cap de Tarragona

De la mà del fins avui fiscal en cap Xavier Jou, del que ha estat número dos com a tinent fiscal els darrers 16 anys, arribava Maria José Osuna a la presa de possessió del seu nou càrrec al capdavant de la fiscalia tarragonina. És la primera dona a ocupar aquest càrrec a la demarcació.

Natural de Menorca, Osuna fa 34 anys que exerceix a la Fiscalia tarragonina, on en aquestes tres dècades ha exercit en diversos càrrecs.

AUGMENTAR DOTACIONS EN ELS GRANS JUDICIS

Un dels principals reptes que haurà d'assumir en els primers mesos al capdavant de la fiscalia, seran els grans processos judicials que s'esperen a l'Audiència tarragonina, com el del cas INIPRO, del que s'està a l'espera de conèixer la data del judici oral, com el de l'explosió d'IQOXE. Per fer-hi front, es mostra partidària d'augmentar les dotacions de la fiscalia.

En el seu parlament d'acceptació, ha posat èmfasi en la lluita contra el tràfic de drogues, cada cop més estès a la demarcació. També en treballar perquè els processos en relació amb abusos a menors no s'allarguin en el temps per a la preservació de les víctimes, posant en relleu projectes com el de l'espai Barnahus.

Osuna també ha destacat la importància de la formació com a millor eina perquè els fiscals puguin desenvolupar la seva tasca adaptada a les exigències que van sorgint en matèria judicial i en avançar en la digitalització de la tasca de la Fiscalia.