Bon inici de la normalitzada Tarraco Viva

Aquest any, els gladiadors tampoc recreen els combats d’època a l’arena de l’amfiteatre, però malgrat traslladar l’espectacle a l’auditori del Camp de Mart, les recreacions que exploren els rituals, mites i llegendes que acompanyen els gladiadors romans han tornat a convertir-se en un dels principals punts d’atracció i fixació del festival Tarraco Viva, que ha tancat ja la seva primera setmana d’espectacle en l’edició del retorn a la normalitat.

Un festival de recreació històrica en què Tarragona també convida a participar els municipis amb passat romà del seu entorn, com pot ser el cas de Constantí. Al conjunt monumental de Centcelles Septimani Senioris, un grup de recreació tarragoní, va inspirar-se en una escena plasmada a la cúpula de l’edifici per recrear una caceria romana.

El festival Tarraco Viva aprofita l’espai monumental de la ciutat per recuperar el passat romà i el converteix també en protagonista essencial de les representacions que s’hi escenifiquen. És el cas per exemple de la proposta Gloria Circi amb què el grup Thaleia ens apropa al circ romà.

Tot plegat amb una proposta participada per diversos col·lectius locals com és el cas de l’associació Cultural Sant Fructuós que va presentar una recreació que posa en valor la figura de l’arqueòleg Mossèn Joan Serra i Vilaró.

Més contemporània i trencadora és la proposta que va arribar de la mà del col·lectiu Zona Zálata i l’aula de Teatre de la URV i que proposa un recorregut per l’evolució dels gèneres teatrals clàssics. Són només algunes de les propostes de la primera setmana d’una edició de Tarraco que encara s’allargarà fins al 29 de maig.