Els Next Generation finançaran la retirada de la Plataforma del Miracle

Tant la retirada de la plataforma com la resta d'actuacions mediambientals projectades s'emmarquen en el projecte Tarragona Greenbelt'26, presentat el passat mes de gener a la convocatòria de fons europeus per al foment d'actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència, per un valor de 3,3 milions d'euros que ara han estat aprovats.

Pel que fa a la retirada de la plataforma, tancada des de l'any 2013, es compta amb un pressupost de 400.000 euros i també el passat mes de gener va rebre el suport majoritari dels grups del ple municipal a través d'una moció.

Ara des del Departament de Medi Ambient es treballa en els diferents projectes per fer-la realitat abans de licitar les obres.

SUPORT DEL DEPARTAMENT DE COSTES

Una retirada que comptaria amb el vistiplau del Departament de Costes de l'Estat, responsable de la seva construcció en col·laboració amb el consistori l'any 2001.

Diuen que va en la línia de la política que volen seguir a les platges per lluitar contra el canvi climàtic.

RENATURALITZAR EL FRANCOLÍ I EL GAIÀ

Pel que fa a la resta de projectes subvencionats, destaca la renaturalització del riu Francolí al seu pas per Tarragona, que s'emportarà fins a un terç dels tres milions d'euros. També es projecten actuacions en la desembocadura del riu Gaià, la retirada d'elements arquitectònics d'algunes platges o la millora del parc ecohistòric del Pont del Diable.

Tot en un projecte global que des de Medi Ambient qualifiquen d'històric per a la ciutat. Uns fons europeus que marquen un termini per tenir executats els projectes subvencionats l'any 2026.