El model turístic marca el ple de Tarragona

El pressupost prorrogat de l'Ajuntament de Tarragona ha convertit els modificatius de crèdit en uns habituals de les sessions plenàries a la ciutat, així com element de tensió entre govern i oposició.

Aquest divendres s'ha aprovat el 33è, que ha destinat 250.000 euros a diferents partides d'àrees com serveis socials o cultura entre d'altres.

BAIXA AL PRESSUPOST DEL PATRONAT DE TURISME

La discrepància política ha arribat perquè 130.000 euros sorgeixen de la baixa aprovada també avui de 341.000 euros del romanent del Patronat de Turisme de l'any passat.

Des de l'oposició, que ha votat en bloc en contra d'aquesta sortida de diners del Patronat, critiquen durament que en un moment en què diuen cal reactivar el sector turístic, aquests diners es destinin a altres qüestions.

Des del govern defensen que aquest romanent sorgeix d'activitats no dutes a terme l'any passat a causa de la pandèmia i que ara mateix no són necessaris en promoció de la ciutat, enmig d'un moment en què el turisme s'està recuperant.

DIVISIÓ INDEPENDENTISTA

Un ple en què també s'han debatut dues mocions de caràcter sobiranista, amb resultats ben diferents.

Per una banda, s'ha aprovat una presentada per tot el govern per denunciar l'espionatge a personalitats independentistes. D'una altra, s'ha tombat clarament una de la CUP reclamant la defensa del model d'immersió lingüística, deixant de banda les darreres sentències judicials.

Esquerra hi ha votat en contra i Junts per Tarragona s'ha abstingut argumentant que tot i estar d'acord en el fons de la moció, aposten per un diàleg entre grups que doni resposta a la sentència.