Pilar Pradells i Pepita Ferrer ja formen part del nomenclàtor de Torreforta

La biblioteca de Torreforta ja és oficialment la biblioteca Pepita Ferrer. I la plaça del Tarragonès s'anomenarà a partir d'ara plaça de Pilar Pradells. Es tracta de dos canvis del nomenclàtor de Torreforta impulsats per un grup de veïns que des de fa set anys lluita per recuperar la memòria històrica del barri i, en especial, aquella que fa referència a les dones.

Pepita Ferrer va ser una escaquista de talla mundial, vuit vegades campiona d'Espanya i quatre de Catalunya. Va ser la primera dona de l'estat en aconseguir la categoria de Mestre Internacional i després de la seva retirada es va dedicar a divulgar la cultura dels escacs per Torreforta.

Peptia ferrer

Pilar Pradells, destacada activista social, va ser una de les impulsores de la recuperació del desmantellat PSUC després de la Guerra Civil. També va participar en la fundació de la primera associació de veïns de Torreforta.

Es tracta de dues dones que van deixar-se la pell per fer avançar un barri marcadament obrer i lluitador. Així doncs, Torreforta recupera un tros de la seva història que permet, a la vegada, donar veu a les dones silenciades durant tants anys.