Estudiants d'Enginyeria Química propulsen vehicles amb hidrogen

Al laboratori 303 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la URV s'està generant hidrogen verd: un sistema d'electròlisi separa l'hidrogen de l'oxigen que formen l'aigua. Aquesta energia s'emmagatzema en dispositius que, posteriorment, es poden connectar, per exemple, a un petit vehicle motoritzat.

Dit així sembla un procés fàcil, però no ho és tant quan són els alumnes de primer d'Enginyeria Química de la URV els encarregats de desenvolupar un sistema que els permeti crear, emmagatzemar i utilitzar l'energia generada per l'hidrogen.

És un repte que posa a prova els coneixements adquirits durant tot el primer curs de carrera. S'han repartit en grups i plegats han ideat diferents sistemes per propulsar els seus vehicles.

ddr 2 quimica

En molts casos, aquests joves estudiants han estat capaços de crear hidrogen que té un índex de puresa d'un 97%, una xifra realment alta. No ha estat un procés fàcil, però al final el resultat és l'esperat i el motor funciona.

De moment, els seus són projectes que tenen per objectiu assolir els resultats que un jurat professional avaluarà el pròxim 10 de juny en un concurs intern de la universitat.

Més enllà d'aquella data, els seus sistemes podrien acabar dictant el futur de l'automobilisme verd i sostenible. Prop de 90 estudiants repartits en 10 grups s'han sumat al repte.