La marxa de la increïble Antònia Royo

Antònia Royo recull el bronze del Campionat d'Europa de marxa celebrat a Itàlia en categoria Màster 55. És el seu tercer 10.000 i va millorar el rècord personal aturant el registre per sota de l'hora i quatre minuts.

Que sigui una virtuosa no és un cas únic, però que faci només un any que es dedica a la marxa és poc menys que sorprenent. A prop dels 58 d'edat, si afegim que en fa només 10 que va endinsar-se en l'atletisme, la història de l'altafullenca és pràcticament impossible.

El suport familiar és vital per tal que les cinc sessions setmanals siguin un goig complementari de la vida laboral i personal. Anteriorment, va ser mundialista dels 2.000 obstacles, disciplina on va assolir el rècord d'Espanya. Va provar la marxa per culpa de les lesions i se sent còmode, sense límits.

I tot va començar quan simplement caminava, als volts del mig segle de vida, i quan va inscriure's a la Cursa de l'1 de maig d'Altafulla. Des d'aleshores, multitud de proves populars i la incorporació, el 2017, al Club Atletisme Tarragona, de qui rep el suport necessari per fer possible entrenaments i viatges.

La campanya d'Antònia Royo es culminarà el mes vinent amb la participació, tot i ser Màster, dins la segona divisió del Campionat d'Espanya sènior de clubs i on el femení del CAT hi accedeix per primer cop a la història.