Tret de sortida a dues setmanes de grans descobertes amb el Tarraco Viva

 

Tret de sortida al festival Tarraco Viva: un dels principals punts d'atracció culturals de cada any a Tarragona ja està en marxa. El certamen que rememora la vida romana arriba enguany a les 24 edicions. Aquest 2022 el festival gira entorn de les grans descobertes arqueològiques de l'antiguitat.

L'acte inaugural es va dur a terme als peus de la torre Minerva; el passeig arqueològic es va omplir per veure les primeres representacions i també una taula rodona amb representants de museus clàssics de la ciutat per establir el valor de la història per entendre el present i construir el futur. Un aspecte que forma part de la idiosincràsia del Tàrraco Viva des del seu inici.

Ara fa un segle, Tarragona va començar a ser conscient del potencial arqueològic que tenia. Un potencial, però, que no s'ha acabat d'explotar mai del tot. Tàrraco Viva és una excusa perfecta per consolidar les bases i seran dues setmanes de festival. L'essència romana de la ciutat es reviurà en diversos espais, majoritàriament patrimonials, des d'ara i fins al 29 de maig; des del 2019 no es vivia un Tàrraco Viva amb normalitat.