Les gralles i timbals castellers es tecnifiquen a Tarragona

 

El món casteller agafa embranzida en aquest inici de temporada i també ho fan les seves gralles i timbals. Mig centenar de músics vinguts de colles d'arreu del país es van trobar aquest cap de setmana a Tarragona amb motiu de les Jornades Musicals organitzades per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Les aules de l'Escola Municipal de Música de Tarragona van acollir la primera edició presencial d'aquest esdeveniment, que vol oferir eines als grallers i timbalers per tecnificar-se i millorar la seva pràctica; les classes de nivells inicials i avançats es van complementar amb taules rodones.

Tot plegat en un context de recuperació postpandèmica: de la mateixa manera que les colles no arrosseguen tantes camises al local i a plaça com abans de la pandèmia, també està costant recuperar el gruix de músicsLes Jornades Musicals són una de les apostes formatives que la Coordinadora ha activat els darrers anys. Juntament amb les de Gestió, Prevenció de lesions i Equitat, l'entitat aglutinadora organitza quatre jornades a l'any.