El futur de la URV es va debatre a TAC12

Que la URV necessita més recursos econòmics és un fet acceptat per les dues candidates i l'únic candidat a esdevenir el pròxim rector de la universitat. El pressupost destinat a recursos humans ha encetat el debat que TAC12 ha organitzat per posar en comú els tres programes electorals. Unes propostes que passen en tots els casos per qüestionar la retribució que reben els professionals de la institució.

L'ebrenca Mercè Gisbert creu que dedicar un 84% del pressupost a aquest capítol és una realitat esbiaixada que evita millorar les partides d'altres punts de polítiques universitàries, com les infraestructures.

En aquest sentit, l'actual rectora es defensa assegurant que encapçala un mandat marcat per la constant pròrroga pressupostàriaPer la seva banda, Josep Pallarès, qui fou vicerector de Política Acadèmica fins al 2016, l'acusa d'una mala gestió del capital.

En matèria de docència, els tres candidats es mostren favorables a treballar per l'ocupabilitat de l'alumnat a través del reconeixement de les activitats extraacadèmiques, com l'acreditació d'idiomes. Figueras reivindica l'aposta que ha fet el seu equip de govern els últims quatre anys en aquest sentit.

DDR DEBAT URV2

Pallarès, en canvi, reclama més adaptabilitat dels estudis a les necessitats actuals d'alumnes, societat i empresa. Això podria passar per l'actualització que reclama Gisbert. Una millora dels models d'ensenyament que creu antiquats i, també, de les infraestructures, especialment de les instal·lacions que la universitat té al Baix Penedès.

El futur de la institució és l'assumpte que aixeca més polseguera: passa per un desenvolupament sostenible de la URV i el seu entorn a través de projectes com la Vall de l'Hidrogen, la iniciativa per impulsar l'hidrogen verd a Catalunya com a vector energètic. Una línia que determinarà el futur de la institució i que desperta discrepàncies entre l'actual rectora i els seus oponents.

Sigui com sigui, amb la mirada posada en el futur, les tres candidatures apel·len al sentiment de pertinença de les persones involucrades en la URV com a base per a convertir-se en un referent acadèmic.