Acord entre treballadors i direcció de l'EMT

Després de setmanes de desacords i de declaracions creuades entre les dues parts, les negociacions entre treballadors i direcció de l'Empresa Municipal de Transports han arribat a bon port aquest dimarts.

En una nova taula de mediació al Departament de Treball, s'ha acordat començar a negociar de manera immediata el nou conveni col·lectiu de l'empresa, amb el compromís que aquest estigui enllestit abans d'acabar aquest 2022 i que contingui les principals reclamacions pendents per part dels treballadors.

NOVA RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL I IGUALTAT SALARIAL

Entre aquestes destaca l'elaboració d'una nova relació de llocs de treball que reculli la valoració professional d'aquests ajustada a la realitat de l'empresa. També la creació d'unes noves taules salarials més equànimes entre les diferents categories professionals.

Ara aquest acord ha de ser ratificat per l'assemblea convocada pel Comitè d'Empresa i que s'ha de celebrar aquest dijous a la nit.

L'entesa entre empresa i treballadors arriba després de sis dies d'aturades, dues d'elles totals, i a les portes de la vaga de quatre dies que havia de començar el pròxim 19 d'abril i que amenaçava a convertir-se en indefinida si no s'acostaven posicions entre les dues parts.