Obren judici oral pel cas INIPRO

L'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros i vuit investigats més pel possible cas de corrupció al voltant de l'Institut Municipal de Serveis Socials, més conegut com el cas INIPRO, acabaran asseient-se al banc dels acusats.

Així ho ha determinat el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona que porta el cas i que, segons ha avançat el digital elmon.cat, ha decretat l'obertura de judici oral. Se'ls jutjarà acusats de diversos delictes, entre els quals, prevaricació, frau en la contractació, alteració de preus i de subhastes públiques, falsedat en document públic i en document mercantil, malversació, tràfic d'influències i abús de funcions públiques.

Davant d'aquesta obertura de judici, l'instructor ha imposat una fiança global de 367.000 euros, a la que els nou processats hauran de fer front en els pròxims deu dies.

ELS PARTITS DEL GOVERN DEMANEN LA DIMISSIÓ DE BALLESTEROS I FLORIA

Des del principal partit del govern tarragoní, ERC han qualificat de molt greu que el cas hagi acabat en un judici en què es veu esquitxat el consistori. Per això han demanat la dimissió tant de Ballesteros com de Begoña Floria, també processada.

Des de la CUP, principal partit impulsor de la investigació judicial sobre el cas, també s'han sumat a aquesta petició de dimissió. Diuen que l'obertura de judici confirma la necessitat d'investigar aquest cas, tot i que mostren desconfiança sobre el resultat final del judici.

També han demanat a Ballesteros i Floria que dimiteixin dels seus càrrecs des de Junts per Tarragona.

LA DEFENSA I EL PSC MOSTREN SATISFACCIÓ

TAC12 ha pogut contactar amb la defensa de l'exalcalde tarragoní, que valora com a previsible l'obertura del judici després de la denegació dels recursos presentats ara fa alguns mesos. En aquest sentit, expressen la satisfacció perquè el llarg procés judicial comenci a veure el seu final.

De la mateixa manera s'expressen des del PSC tarragoní. Fonts del partit asseguren que permetrà els processats demostrar la seva innocència i mostren total col·laboració amb la instrucció judicial. Un PSC a qui el jutge també inclou com a responsable subsidiari si els processats no complissin les seves obligacions condemnatòries.

ENCARA SENSE DATA

Ara s'està a l'espera que el procediment avanci per poder fixar una data de judici que és probable que encara trigui a sortir a la llum per la complexitat del cas. El proper pas és la presentació dels escrits de defensa per part dels processats.