Tarragona rep el Palau d'Esports i en reclama l'acabament

El ple de Tarragona ha acabat aquest divendres amb mesos de treballs per fer efectiu el traspàs de la gestió del Palau d'Esports Catalunya de la Generalitat a l'Ajuntament tarragoní. Ara, tot i que la propietat continuarà sent del govern català, la gestió permanent de l'equipament la farà el consistori.

Això obre la porta a què els clubs de la ciutat en puguin disposar per a les seves activitats.

EXIGÈNCIA A LA GENERALITAT

Un acord que arriba acompanyat per la petició que ha fet el plenari a la Generalitat que assumeixi el cost dels treballs per acabar de condicionar l'equipament per al seu ús. Aquesta ha sorgit d'una moció presentada pel PSC i secundada per la majoria que representa tota l'oposició.

Es demana al govern català que es faci càrrec del milió d'euros que es calcula costarà adequar el parquet a tota la superfície esportiva i la instal·lació de graderies supletòries. Els socialistes han defensat que aquest era el compromís adquirit des d'un inici.

EL GOVERN CARREGA CONTRA EL PSC

Una moció que ha comptat amb el vot contrari de tot l'equip de govern, que ha carregat contra els socialistes per la gestió d'aquest procés feta en el mandat anterior. Diuen que no es pot reclamar un acord que no consta per escrit enlloc.

CESSIÓ DEL SOLAR PER L'INSTITUT DE L'ARRABASSADA

Un ple que també ha aprovat la posada a disposició del Departament d'Educació del solar de 10.000 metres quadrats annex a la futura escola Arrabassada per construir-hi el nou institut-escola en aquesta zona de la ciutat. Des del govern s'ha ratificat que l'escola, gairebé acabada, entrarà en funcionament el pròxim curs.

LA DISPOSICIÓ DEL ROMANENT, AL PROPER PLE

Pe últim, el govern ha donat compte de la liquidació del pressupost de l'any anterior amb l'esperada xifra de 5,3 milions d'euros de romanent. Ara caldrà esperar a un ple extraordinari previsiblement la setmana vinent per conèixer quin serà el seu destí exacte en el marc del pressupost prorrogat del consistori.