L'Ajuntament suspendrà, per segona vegada, el pla de la Budellera

L’Ajuntament de Tarragona suspendrà, de nou, el pla parcial de la Budellera, que contempla la construcció de 4.000 pisos a la zona de Llevant de la ciutat. El consistori creu que tot i que els promotors han fet modificacions, encara no s’han resolt aspectes com la connexió amb l’autovia A-7. Serà la segona vegada que l’Ajuntament suspèn el projecte de la Budellera.

El ple de Tarragona va suspendre al març del 2017 el pla de la Budellera i això va obligar els promotors del projecte a reformular-lo, per complir amb els requeriments de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat. Entre ells, desenvolupar per fases aquest pla parcial. Els promotors han reformat el document , que contempla el desenvolupament en dues fases, tal i com es veu a les imatges, de forma esglaonada. Un altres dels canvis és la redistribució dels edificis. Tot i les modificacions fetes, l’Ajuntament considera que no són suficients i el projecte encara té mancances. Valoren les millores introduïdes pels promotors, però constaten que queden per resoldre temes com la connexió amb l’autovia A-7 o un pla d’etapes més esglaonat. Per això, tornaran a suspendre el pla parcial de la Budellera i ho faran per segona vegada. A partir d’ara els promotors tindran tres mesos per adaptar-se als requeriments.

L’equip de govern destaca que el desenvolupament de la Budellera és un projecte important per Tarragona i cal garantir que sigui una realitat al més aviat possible, tot i que s’ha de fer amb garanties. Aquestes projecte urbanístic, però, ha generat polèmica des de l’inici i l’oposició de veïns i també de formacions com la Esquerra Republicana o la CUP. Els republicans preguntaran a l’equip de govern sobre la suspensió i mantenen que el desenvolupament de la Budellera no és necessari. El pla de la Budellera contempla la construcció de 4.000 habitatges, 1.200 de protecció oficial, a més d’espais públics.