La construcció del contradic dels Prats podria iniciar-se a finals del 2023

El contradic dels Prats ja ha superat la tramitació ambiental i, per tant, té el vistiplau per iniciar el seu desenvolupament. És un dels grans projectes a mitjà termini per al Port de Tarragona, que hi invertirà en els pròxims anys fins a 100 milions d'euros. El president, Josep Maria Cruset, ha manifestat que la intenció és començar les obres a finals del 2023 o bé inicis del 2024. 

Suposarà el tancament del port per la part de Ponent i permetrà que l'activitat portuària passi a ser en aigües protegides, és a dir, amb més seguretat. L'arribada dels fons Next Generation podria accelerar-ne la construcció. 

El Port de Tarragona se centra ara en el disseny de com serà exactament el contradic, parlant-ne amb l'Ajuntament de Vila-seca per determinar les activitats socials que pugui acollir. 

Deixarà de ser un port a mar obert

Inicialment, el que es desenvoluparà és la prolongació de l'espigó, però més endavant al nou contradic s'hi afegirà un nou moll de 40.000 metres quadrats. Estarà pensat per a la recepció de creuers i amb la possibilitat també d'albergar càrrega general.

A més a més, el contradic dels Prats també ha de consolidar la platja de la Pineda a la qual ara cada any es fan aportacions importants de sorra.

Abans d'això, el Port de Tarragona disposarà ja d'altres infraestructures estratègiques i en les quals ja es treballa amb l'horitzó del 2023. Entre les més destacades, la Zona d'Activitats Logístiques o les terminals intermodals de la Boella i la de Guadalajara. Unes inversions que milloraran l'operativa i suposaran un creixement dels tràfics, sobretot pel que fa a la càrrega general.