Renovaran la senyalització dels monuments per captar i recuperar visitants

En un mes, Tarragona iniciarà el canvi de la senyalització dels monuments escampats per la ciutat que gestiona el Museu d’Història. La modernització integral de la imatge iconogràfica, que es farà de forma progressiva començant pels espais exterior, suposarà la primera instantània visible de la nova etapa que volen encetar els gestors d’aquests equipaments.

Un nou impuls que també preveu millores i canvis a diferents emplaçaments i que té com a objectiu mínim recuperar les xifres de visitants anteriors a la pandèmia després de la caiguda dels últims cursos. De més de 750.000 visites l’any 2019 a no arribar a les 400.000 l’any 2021.

Per aconseguir-ho, a banda de renovar la senyalització, el Museu d’Història també canviarà la seva estratègia de promoció. Més enllà d’atraure visitants, també es fixarà en el potencial públic local i engegarà una campanya per promoure el passi tarragoní. Actualment, només mig miler de persones disposa d’aquest carnet que permet, per set euros a l’any, accedir als monuments patrimonials de Tarragona. El Museu d’Història confia poder-lo generalitzar.

Millores als equipaments i programació

D’altra banda, també es treballa en la futura museïtzació de diversos espais. Entre altres, s’espera l’arribada dels fons Next Generation per reconvertir el fòrum de la colònia en un parc arqueològic urbà. També es preveu traslladar la seu central del museu al Pretori.

Els canvis aniran acompanyats d’una programació d’activitats estable que s’allargarà durant un any. També d’una racionalització dels horaris d’obertura dels monuments.