Tarragona incrementa el parc de pisos destinats a famílies amb pocs recursos

Tarragona incrementa el seu parc de pisos destinats a famílies amb pocs recursos. El Servei Municipal de l'Habitatge (SMHAUSA) va signar un conveni amb la Fundació HÀBITAT3 per gestionar 17 pisos per a lloguer social. D'aquests, 6 ja estan reformats, la resta s'estan acabant de rehabilitar, excepte dos que encara estan pendents per poder-los adquirir. E

Els habitatges estan distribuïts en diversos barris de la ciutat, entre Campclar, Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. El conveni és de 4 anys i prorrogable amb un cost anual de 32.000 euros.

Són habitatges que havien sigut de propietat d'un gran tenidor i la Fundació els va obtenir mitjançant préstecs de l'Institut Català de Finances. Les famílies vulnerables que entrin a viure pagaran un lloguer reduït en funció dels ingressos de cada persona.

L'empresa gestiona 800 habitatges a tot Catalunya, però a la ciutat de Tarragona ho fa per primera vegada. Paral·lelament, des de l'Ajuntament treballen en matèria d'habitatge per fomentar l'ús social en altres projectes, mitjançant la compra per tanteig de pisos o a través d'ajuts per a la rehabilitació.