El millor tortell de Reis de Catalunya és de Tarragona

Hi ha un forn, a tocar de la Rambla Vella, on es cou el millor tortell de Reis de tota Catalunya. És el Forn Tarraconense. Malgrat tenir un obrador petit, amb una desena de treballadors, aquestes festes repartiran al voltant d'un miler d'aquests dolços per la ciutat i més enllà del Camp de Tarragona.

Fa tot just uns dies el seu era reconegut com el millor tortell clàssic de Catalunya, entre més de 60 pastissers presentats a concurs. En la darrera edició del certamen, aquest forn tarragoní ja s'havia endut la medalla de bronze i enguany, finalment, ha tocat la d'or. El secret? La matèria primera.

Segons Julio Solanes, el seu propietari, la clau és "treballar amb ingredients de proximitat i naturals." A més, en aquest forn s'hi fan fins a dues fermentacions de la seva massa mare, element clau.

tortell

La seva especialitat són els tortells clàssics, els de massapà. No obstant això, Solanes explica que n'hi ha per a tots els gustos: "de crema, de nata, cabell d'àngel i xocolata". Sembla que enguany, però, els més populars són els de crema i nata, tot i que després d'haver recollit el premi, molts clients i clientes s'han interessat pel clàssic.

Ja fa dies que no poden agafar més encàrrecs, així que hi ha qui ve directament des de Barcelona per provar sort. En total, es necessiten dues jornades senceres de feina per aconseguir aquest resultat, però només fan falta un parell de mossegades per trobar la fava i pagar o bé, per coronar-se rei d'aquestes festes.