El MNAT encara la recta final per a la seva reobertura

Després de més de dos anys d'obres, l'edifici del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a la plaça del Rei llueix renovat un cop ha acabat la intervenció de remodelació arquitectònica al que ha estat sotmès. Uns treballs que han respectat l'encaix del monument en l'entramat urbà, però que ha permès millorar-ne la conservació i el confort, adaptant-lo també a totes les normatives en matèria de seguretat i accessibilitat.

Unes obres finançades pel Ministeri de Cultura per un valor de 3,3 milions d'euros i que ara només estan pendents dels treballs de consolidació de les cornises de l'edifici, que presenten problemes detectats un cop començat el projecte de remodelació.

El projecte museogràfic, en marxa

Un projecte global que encara ara la seva fase final, amb el de la nova museografia, la qual va a càrrec del Departament de Cultura de la Generalitat i suposa una inversió aproximada d’un milió i mig d’euros. Un nou plantejament museogràfic que vol fixar una nova mirada sobre la col·lecció del museu a través d'un recorregut per la història de la Tarraco romana.

Un conjunt de treballs que mantenen l'horitzó de la reobertura de l'equipament durant l'any 2023. Mentrestant, des de la direcció del Museu fan una valoració molt positiva de l'estada temporal al Tinglado 4 del Port de Tarragona, que permet mantenir viu l'esperit de divulgació i coneixement de l'equipament.