Restauren la coberta de la capella del Corpus per filtracions d'aigua

El Museu Diocesà de Tarragona tanca portes per les obres que s'executen a la coberta de la capella del Corpus Christi i de la Sagristia major de la Catedral. S'hi actua pel deteriorament de la teulada que ha provocat filtracions d'aigua.

Les taques d'humitat al Museu Diocesà de Tarragona evidencien les patologies de les cobertes de la capella del Corpus Christi i de la Sagristia Major de la catedral. Segons l'Arquebisbat, pateix una lamentable situació de degradació i en culpen la intervenció que s'hi va fer entre l'any 2000 i el 2002.

Entre d'altres, es va substituir la teula aràbiga, es va modificar el sistema de desguàs i s'hi van incorporar unes lloses de formigó alleugerit. En conjunt, asseguren que això va debilitar l'estructura de les cobertes i hi va carregar més pes. Tot i això, un estudi va concloure que les càrregues no afecten l'estabilitat de la volta, encara que des de l'Arquebisbat es veu com un problema. 

El 2016 es va tenir la certesa que calia tornar a actuar-hi

Va ser el 2016 quan l'Arquebisbat va comprovar que les cobertes s'estaven deteriorant i calia intervenir-hi de nou. Ara començaran unes noves obres que durant quatre mesos, en la mesura del possible, intentaran recuperar l'estructura original, és a dir, desfer alguns dels canvis de l'any 2000.

El pressupost d'aquests treballs s'enfila per sobre del 200.000 euros. Es preveu cobrir-ne el 70% a través de l'1,5% cultural de l'Estat i la resta, amb recursos propis, si bé també reclamen una major implicació de la ciutat i el teixit econòmic tarragoní per preservar el conjunt arquitectònic.

El museu aprofitarà el tancament per actualitzar-se

web museu

Les obres comporten el tancament temporal del Museu Diocesà que aprofitarà per renovar el seu relat, millorar la seguretat amb càmeres i alhora guanyarà espai ocupant l'antiga botiga. En aquesta actualització s'hi dedicaran uns 60.000 euros i l'equipament reobrirà parcialment a finals de febrer i per complert abans de Setmana Santa.

Serà el pas previ al trasllat a la casa dels canonges, just al sector de davant del Seminari, que és on es projecta el museu en un futur ampliant-se fins als 2.500 metres quadrats.