Mario Pons presenta "L'Espill"

El polifacètic Mario Pons va presentar a l’Antiga Audiència de Tarragona el seu últim llargmetratge. En ell, el cineasta ebrenc retrata la societat catalana i ebrenca post l'1 d’octubre a través de la mirada d’un fill d’exiliat republicans que torna al seu poble d’origen, Camarles.

Fa un exercici de memòria històrica per posar davant del mirall l’atmosfera política i social d’ara i del final de la guerra civil.

 Ho fa, diu, a través d’una proposta que defineix com una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili en què reflexiona sobre la llibertat d’estimar davant la submissió de l’odi. Per tirar endavant el projecte, Pons ha comptat amb la col·laboració de diversis ajuntaments i administracions, com la Diputació. També d’entitats, entre elles, TAC12.

Produïda per Segula Films, la pel·lícula compta amb una banda sonora original de Los Sirgadors. De moment s’ha preestrenat a Camarles i Tarragona. L’autor vol internacionalitzar la pel·lícula participant a diversos festivals, com ja va fer amb el documental "El Periple", del 2018.