Això és un clàssic

Torna un dels derbis amb més història i intensitat que es poden viure a la Primera RFEF. El Nàstic no guanya a Castelló des de fa 15 anys i ho intentarà contra un acabat de descendir. L'opció de demostrar que sap guanyar a fora.

Un Castelló-Nàstic és sinònim d'emoció i rivalitat sobre la gespa i entre les aficions per la proximitat geogràfica i perquè tots dos equips han coincidit, històricament, molts anys entre Segona i Segona B. Ara serà la primera vegada que els orelluts i els grana es veuen les cares a la flamant Primera Federació.

L'últim duel es va produir el febrer del 2020 i amb victòria local per 3 a 2. I és que el Nàstic no s'imposa al Nou Castàlia des del 2006. Des d'aleshores, tres derrotes i un empat. Va ser el duel del golàs de Javi Márquez des del mig del camp. La temporada va acabar abans d'hora i amb el Castelló tornant al futbol professional.

El Nàstic ocupa una plaça d'accés a la promoció per pujar i el Castelló ha millorat prestacions, tres punts per sota, encadenant dues victòries en la millor ratxa del seu curs. Els tarragonins continuen, mentrestant, guanyant tan sols a casa. Com a visitants, un sol punt de nou possibles, fet que no preocupa encara la plantilla.

L'única novetat confirmada de cara a dissabte serà la de Jannick, després de ser baixa davant el Sabadell per compromisos internacionals amb la selecció de Guinea Equatorial.