L'Ajuntament prepara xerrades informatives sobre els lloguers

La regidoria d'Habitatge de Tarragona vol que els ciutadans estiguin al corrent de la normativa que marca la llei dels preus del lloguer en vigor des de fa un any. Per fer-ho, programarà xerrades als centres cívics durant aquesta tardor enfocades a resoldre els dubtes dels llogaters pel que fa a la regulació.

Aquesta acció informativa es duu a terme ara que el Servei Municipal de l'Habitatge ha guanyat múscul amb l'entrada d'una tècnica jurídica.

TARRAGONA, ÀREA DE MERCAT D'HABITATGE TENS

La implementació de la llei dels preus dels lloguers va suposar l'entrada de Tarragona al llistat d'àrees de mercat d'habitatge tens. L'Ajuntament ha renovat aquesta declaració per un període de cinc anys coincidint amb el primer aniversari de la regulació.

La mitjana dels preus dels lloguers a Tarragona ha tingut una pujada sostinguda durant els últims anys. Des del 2016 s'ha incrementat un 23%. D'altra banda, els tarragonins i tarragonines dediquen més d'un 40% dels seus ingressos a pagar el lloguer.

Habitatge lloguer 2021

Aquests són dos dels criteris que han de complir els municipis que sol·licitin entrar al llistat. Des de la Càtedra d'Habitatge de la URV, consideren que s'haurien d'explorar mesures més conciliadores entre propietaris i inquilins.

L'Ajuntament de Tarragona preveu aprovar pròximament el Pla Local d'Habitatge, que aprofundirà en aspectes com l'ampliació del parc de pisos de lloguer social.