La URV estrena un grau dual de Química amb empreses del territori

Sis estudiants de l’últim curs del grau de Química de la Universitat Rovira i Virgili participaran en la primera experiència dual estatal que s’implanta en aquests estudis.

Durant el curs compatibilitzaran la formació universitària amb més de 1.100 hores d’aprenentatge pràctic i remunerat a sis empreses del sector. És una fórmula que apropa les empreses del polígon químic al món universitari i que permet els alumnes augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Per això, la universitat ja estudia la possibilitat d’ampliar la complicitat amb noves empreses amb altres paquets d’estudis duals en titulacions de grau i màsters, més enllà de la proposta actual des de la facultat de Química.

Clariant, Consorci d’Aigües de Tarragona, Ercros, IQLIT, Maystar i Repsol són les empreses que han segellat amb la universitat tarragonina el conveni que les vincula amb aquesta primera experiència de formació dual. Els sis alumnes que hi participen han estat escollits entre una selecció de 15 sol·licitants a partir del seu expedient acadèmic, el seu currículum i una entrevista.