Els patinets elèctrics fan pujar la xifra d'atropellaments

Tarragona celebra un any de la implantació de la normativa que prohibeix circular a més de 30 km/h als vehicles. El canvi en l'ordenança ha tingut un efecte positiu pel que fa a l'accidentalitat. Si comparem les dades del que portem d'any amb el mateix període del 2019, l'últim any prepandèmic, la xifra d'accidents ha baixat un 14%.

No tot són bones notícies, però, ja que hi ha hagut 48 atropellaments, 12 persones més que fa dos anys. Un increment que s'atribueix a l'auge dels vehicles de mobilitat personal, que han estat responsables de més d'un 70% dels casos.

Pel que fa a les multes, la Guàrdia Urbana ha posat més de 2.000 sancions, la majoria per a conductors que sobrepassaven els 50 km/h.

ciutat 30 2021

La Comissió d'Estudi de la Mobilitat ha aprofitat l'aniversari del Ciutat 30 per reunir-se i posar damunt la taula nous canvis de l'ordenança. Aquestes propostes es volen aprovar al pròxim ple i tenen per objectiu pal·liar els efectes de la irrupció dels patinets elèctrics.

Algunes de les mesures passen per l'obligatorietat de dur casc quan es condueix patinet o la supressió de les excepcions que permetien els vehicles de mobilitat personal circular per la vorera. Un dels altres canvis proposats per la comissió és l'eliminació dels trams de la Via Augusta on encara es pot circular a 40 km/h.