El govern es queda sol defensant les tarifes de zona blava

A partir del mes d'octubre entraran en funcionament els nou preus de la zona blava de Tarragona, amb una rebaixa de la primera hora d'aparcament però un encariment de la segona. Ho ha fet amb les vots favorables només de l'equip de govern. El principal partit de l'oposició, el PSC hi ha votat en contra, mentre que la resta de grups s'han abstingut.

Des dels socialistes han criticat que el govern vengui aquests canvis com una reducció del preu del servei i creuen que amb aquestes modificacions només s'incentiva un aparcament soterrat que diuen és insuficient i no està ben repartit per la ciutat.

Des del govern s'ha defensat que amb les noves tarifes s'afavoreix la rotació a la via pública i que per primera vegada ara hi ha una política conjunta d'aparcaments, que combina l'oferta pública i privada.

REDUCCIÓ DE L'IBI PER PLAQUES SOLARS

El ple també ha aprovat la reducció d'un 50 per cent de l'IBI durant 5 anys a aquells immobles ja siguin comunitats de propietaris com habitatges individuals que instal·lin plaques solars.

POLÈMICA PER LA VENDA DE PATRIMONI A SANT PERE I SANT PAU

Un plenari que ha tornat a viure moments de tensió. En aquest cas al voltant de la intenció del govern de finançar les obres de remodelació de la plaça de la cinquena promoció de Sant Pere i Sant Pau amb l'import resultant de la venda d'una finca a l'entrada del mateix barri per un import de més de 600.000 euros i que avui ha donat un pas mes al plenari.

Des del PSC s'ha demanat la retirada del punt per manca d'informes jurídics. Aquest finalment però s'ha aprovat gràcies al suport de Ciutadans, ja que la resta de grups de l'oposició d'hi han abstingut i es necessitava majoria absoluta per a la seva aprovació.