En marxa les obres del carril bici educatiu, que entrarà en funcionament a l'octubre

A l’encreuament entre l’avinguda Països Catalans i el carrer Ramon Comas i Madu ell, davant del Campus Sescelades de la URV, s’iniciarà el nou carril bici que ja s’ha començat a dibuixar. Al llarg de dos quilòmetres aquesta infraestructura unirà aquest punt amb el Campus Catalunya i la plaça Imperial Tarraco.

Serà una realitat aquest octubre.; és un dels principals projectes de l’actual equip de govern que assegura que amb aquest carril bici compleix dues premisses marcades com són la cohesió i la sostenibilitat.

bici1

Des de la URV celebren que aquest projecte, que feia anys que se’n parlava, per fi comenci a ser una realitat.

En els dos campus hi estudien uns 8.500 alumnes i el carril bici ha de permetre que un 30% dels estudiants es moguin per aquesta infraestructura i així reduir les emissions de carboni.

bici2

Al llarg del seu recorregut el carril transcorrerà per una calçada segregada de la vorera i separada per una franja de seguretat dels vehicles. Només a la plaça Imperial Tarraco passarà pel mateix lloc que els vianants. Aquesta infraestructura que tenia un pressupost inicial de 550.000 euros finalment en costarà 175.000 euros, gràcies a una rebaixa de la licitació i una subvenció que ha concedit la Generalitat.

En paral·lel aquests dies també s’estan fent les obres del nou carril bici al carrer Pere Martell que ha d’arribar fins a la façana marítima.