Retiren l'ordre de detenció contra Laia Estrada

La diputada de la CUP, Laia Estrada, no serà finalment detinguda, com a mínim de moment. Així ho ha notificat aquest divendres el jutjat d'instrucció número 6 de Tarragona al seu advocat, hores després que el mateix jutjat emetés una ordre de cerca i captura contra la diputada tarragonina.

La jutgessa que porta el cas argumentava davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, òrgan competent per a investigar Estrada, que no pot tancar la causa pels suposats incidents ocorreguts en una manifestació a Tarragona el 21 de desembre de 2018 sense interrogar-la. 

Davant d'aquesta situació, Estrada lamenta que l'única causa perquè no ha estat definitivament detinguda és la seva condició de diputada, un privilegi que diu no tenen molts altres investigats en diferents causes com la seva. Per tot plegat reafirma que no es presentarà a declarar voluntàriament en cap supòsit.

A Estrada se la investiga per un presumpte delicte de desordres públics i abans de l'ordre d'aquest dijous no s'havia presentat a declarar en dues ocasions davant la jutgessa.