L'arrossegament comença la veda en millors condicions que l'any passat

El primer dia oficial de veda aquest dilluns ha estat aprofitat per armadors i pescadors per buidar les diferents barques i preparar-les per als dos mesos que hauran d'estar aturades al port tarragoní. En total seran 23 les barques que no sortiran a la mar els propers dos mesos. Entre aquestes estan incloses les quatre que es dediquen exclusivament a la pesca de la gamba, que fins ara només feien un mes d'aturada a causa de les baixes captures del crustaci. 

Una aturada a la qual la flota arriba amb millors sensacions que ara fa un any, quan el confinament estricte va dur a molts armadors a implementar Expedients Temporals d'Ocupació a les seves barques. Ara la temporada ha estat relativament positiva pel que a les captures i els preus i els pescadors veuen la veda com un bon instrument per a la regeneració de les captures.

PREOCUPACIÓ PER LA NOVA NORMATIVA

Ara la principal preocupació dels pescadors per quan tornin dels dos mesos que estaran a l'atur passarà per les noves normatives que es volen imposar des de la Unió Europea; per exemple, la reducció els dies de pesca de la flota de l'arrossegament per a la millora de la sostenibilitat.