El carril bici educatiu serà una realitat a inicis del curs vinent

L’objectiu de les obres que començaran el mes de maig és que fins a 18 centres educatius estiguin units a través d’aquest nou carril bici. Així, la infraestructura s’allargarà des del Campus Sescelades de la URV fins a l'avinguda de Roma, a tocar del pont del Francolí, passant per l'avinguda Catalunya i el seu campus universitari.

El consistori ja ha adjudicat els treballs per un import proper als 550.000 euros i els emmarca en la seva aposta per l'ús de la bicicleta i els patinets elèctrics per a una mobilitat més sostenible.

MÉS PROJECTES PREVISTOS

D'altra banda, el consistori treballa de cara al futur amb una ampliació d'aquests carrils per a bicicletes més enllà del nucli urbà. Així, en una reunió a Madrid amb responsables del ministeri de Foment es va posar damunt la taula diversos projectes com la construcció d'un carril segregat a l'N-340 fins al límit amb Altafulla que pugui fer aquesta funció.

Altres propostes que van sorgir en aquesta reunió van ser la construcció d’un pont per a bicicletes i vianants adossat a l’actual que travessa el riu Francolí per l’avinguda Roma o la instal·lació de pantalles acústiques de l'A-7 en diferents zones de la ciutat, amb especial incidència al seu pas a tocar del Parc Francolí.

Tots aquests projectes s'emmarquen en la cessió pendent de vies interurbanes al consistori i serien finançats per l'estat en contraprestació a aquest traspàs de titularitat. 

Ara el consistori treballarà amb la subdelegació del govern i de carreteres de l'estat a Tarragona per a concretar la possible redacció i execució d'aquests projectes.