Les direccions d'En Comú i Podem rebutgen el pacte amb Junts per Tarragona

Feia dies que s'apuntava el veto de les direccions nacionals d'En Comú i Podem com la causa principal perquè les negociacions per ampliar el govern de Tarragona no avancessin, i aquest dimecres ho han confirmat les mateixes formacions. En un comunicat conjunt qualifiquen l’actuació d’ERC anunciant una possible ampliació del govern amb Junts per Tarragona com una decisió unilateral i arbitrària que incompleix i trenca el pacte de govern a la ciutat. A més reafirmen que aquest acord s'ha fet d'esquenes al grup municipal dels comuns.

En aquest sentit, emmarquen l'acord amb la formació encapçalada per Dídac Nadal en les negociacions entre Esquerra i Junts per formar govern a la Generalitat. Creuen que aquesta no és l'única opció per ampliar el govern i aposten per fer-ho des d'una vessant d'esquerres i progressista.

REUNIÓ DEMÀ AMB LA CUP

Una opció, la del gir encara més a l'esquerra, que passa inevitablement per la CUP. Així, des d'Esquerra obriran aquest mateix dijous negociacions formals amb les anticapitalistes per a explorar la seva entrada a un nou govern tarragoní. Des de la formació manifesten que aniran a aquesta primera reunió a escoltar quina és la proposta republicana, remarcant que només si hi ha una coincidència programàtica gairebé absoluta es plantejaran la seva entrada.

Una opció de la CUP que obre la porta a múltiples formules per ampliar un govern que seguiria, però en minoria si els comuns no aixequen el veto a Junts per Tarragona.