Comença el cribratge massiu a Bonavista

Gairebé 300 de les 7.700 persones cridades a participar al cribratge que s'ha començat a fer avui al barri tarragoní de Bonavista ja s'han fet la prova. La mesura s’ha activat després que durant les últimes setmanes s’hagi constatat un augment significatiu de la presència del virus a les mostres de les aigües residuals del barri. Si fa una setmana en una mostra d’un litre d’aigua es trobaven 125.000 rèpliques del virus, aquesta setmana la xifra s’ha multiplicat per set, arribant gairebé a les 800.000. Per a Salut això pot anticipar un augment dels casos o l’aparició de brots. Per això, amb el cribratge massiu es vol fer una fotografia real de l’estat del barri.

Un centenar de persones han passat pel centre cívic de Bonavista durant la primera hora en què s’ha obert l’espai com a punt de cribratge massiu. És encara una mostra petita tenint en compte que la crida del departament de Salut afecta a totes les persones majors de 16 anys d’aquest barri.

En total 7.700 persones que poden passar a fer-se la prova fins dissabte. Els veïns que ja han passat pel punt de cribratge asseguren majoritàriament fer-ho per responsabilitat col·lectiva.

Les persones que s’hagin sotmès a la prova PCR podran conèixer el resultat a través de la web "lamevasalut". A la sortida, una voluntària de Creu Roja els obsequiava amb una mascareta i els recordava la necessitat de mantenir les mesures de protecció encara que el resultat els surti negatiu.