El carrer Orosi canviarà totalment l'any vinent

Vianants i vehicles compartiran d'igual a igual l'entrada al centre de Tarragona des de l'estació de trens. Així serà a mitjans del 2022, quan està previst puguin acabar les obres de renovació integral del carrer Orosi. Una remodelació que passarà per instal·lar una plataforma única per a vianants i en la qual els vehicles podran encara travessar a velocitat reduïda bona part del carrer fins a la cantonada amb el carrer Barcelona. Allà els cotxes estaran obligats a girar, deixant plenament peatonal el darrer tram del carrer en la connexió amb el carrer Apodaca.

La pacificació del trànsit anirà acompanyada de noves zones de descans i d'ombra amb la instal·lació de bancs i de nou arbrat, sobretot als principals xamfrans del carrer.

El projecte tindrà un pressupost de gairebé 600.000 euros i serà finançat pel Pla d'Acció Municipal de la Diputació del 2022. Això comportarà que les obres comencin ja entrat l'any vinent. Des del consistori tarragoní emmarquen la intervenció en el pla integral que necessita la Part Baixa de la ciutat.

INTERVENCIÓ A LA PLAÇA DELS CARROS

Una altra intervenció a la mateixa zona, aquesta de menor intensitat, ha estat la nova senyalització de la circulació a la Plaça dels Carros, que ha acabat aquesta setmana. En aquesta s'ha redistribuït el trànsit a la plaça eliminant la glorieta de la intersecció amb el carrer Apodaca i s'ha habilitat un nou pas de vianants al mateix espai, fet molt reclamat pels veïns de la zona