L'obesitat i la síndrome metabòlica empitjoren el pronòstic de Covid

Les persones amb obesitat o síndrome metabòlica que s'infecten de Covid presenten pitjor pronòstic. Així ho demostra un estudi del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Joan XXIII. Una recerca realitzada a partir de l'anàlisi exhaustiva de més de 300 pacients ingressats per coronavirus durant el març i el setembre de l'any passat. La investigació posa èmfasi en la necessitat de brindar una atenció més intensa i personalitzada a aquests casos.

Els resultats mostren que les persones amb obesitat i coronavirus empitjoren més ràpidament que la població general i necessiten ser ingressades a l'UCI abans. A més, també requereixen més ventilació mecànica i teràpies com la de pronació perquè puguin respirar millor.

Les persones que pateixen síndrome metabòlica presenten quadres mèdics similars, però la taxa de mortalitat és més elevada.

obesitat

Aquesta investigació del Joan XXIII s'ha publicat a la revista Journal of Personalized Medicine i ha comptat amb diverses fonts de finançament. El treball s'ha acollit a ajudes de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut, la Generalitat i el Departament de Salut. D'altra banda, l'Ajuntament de Perafort també va aportar el seu granet de sorra impulsant una col·lecta entre els veïns del municipi.