Reobren per cinquena vegada els centres comercials

Després de gairebé dos mesos de tancament els centres comercials han pogut tornar a reobrir. A primera hora ja hi havia més d’un centenar de compradors fent cua per poder accedir als establiments del Parc Central. Molta gent venia aquí a fer canvis encara de Nadal, d’altres a fer les compres ordinàries.

La nova flexibilització de les mesures per frenar la pandèmia permet l’obertura de les grans superfícies comercials amb un 30% del seu aforament. Dins dels centres cada botiga també té permès un aforament màxim del 30% i les més grans de 400 metres quadrats han de delimitar la zona. El sector es mostra satisfet per poder reprendre l’activitat, però estan decebuts perquè els locals de restauració dels centres comercials no han pogut obrir.

parccentral0103

A Parc Central han obert totes les botigues que ho podien fer. Aquest centre comercial dona feina a unes 2.000 persones. La totalitat dels treballadors s’aniran incorporant al llarg de la setmana. Ara es mostren confiats que aquesta sigui l’última reobertura i per això fan una crida a la responsabilitat.

Les pèrdues del sector són històriques. No s’ha arribat a facturar ni un 10% del que es va aconseguir l’última campanya de rebaixes d’hivern. Confien que l’activació del turisme d’aquest estiu els ajudi a remuntar.