Torna el Sona Flamenc amb una edició més virtual que mai

Durant aquest mes de març el flamenc tornarà a prendre el protagonisme a l’agenda cultural de Tarragona. Arriba la tercera edició del Tarragona Sona Flamenc, que com tota la cultura, s’ha d’adaptar a la nova normalitat.  Per això, la majoria de propostes es realitzaran via en línia, si bé hi haurà també tres propostes escèniques presencials, entre els que destaca l’actuació de la cantaora Mayte Martín.

Ella serà l’encarregada, amb la presentació del seu Memento al Teatre Tarragona,  de tancar quinze dies  dedicats al flamenc. La cantaora catalana posarà la cirereta a la tercera edició d’un Tarragona Sona Flamenc que ha vist alterades les seves propostes per les restriccions derivades de la pandèmia.

En una edició que sobretot es viurà per internet, l’altra veu que pujarà a l’escenari serà Queralt Lahoz. L’altre plat fort del festival serà l’espectacle Federico García, en què Pep Tosar descobreix universos desconeguts de Lorca amb una proposta que integra poesia, cant i ball flamenc. Tres espectacles que tindran com a escenari únic el Teatre Tarragona, a diferència de les edicions anteriors del festival en què s’apostava per diversificar els espais.

En la seva edició més virtual les diferents escoles i agents tarragonins vinculats al món del flamenc hi participaran amb propostes a la xarxa com el vídeo inaugural  que protagonitzen integrants de les escoles de ball de Tarragona a diferents indrets de la ciutat.

El cartell virtual del Tarragona Sona Flamenc també contempla un audiovisual sobre el fotògraf Jacques Léonard, que va retratar la vida gitana barcelonina, un cicle documental on se n’inclou un de dedicat a Miguel Poveda.  Hi haurà també activitats interactives amb una conferència d’El Junco i una masterclass des de Sevilla amb Susana Casas.